Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/cs

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Volby do správní rady 2007
Organizace



Rychlý přehled kandidátů


Prezentace kandidátů

Editovat Board elections/2007/Candidates


User:Ausir

Uživatel Ausir
Skutečné jméno Paweł Dembowski
Bydliště Głogów, Polsko
Věk 24
Uživatelská stránka (stránky) User:Ausir, w:pl:user:Ausir, w:en:user:Ausir, commons:user:Ausir
Účastník projektů Wikimedia od Únor 2004
Projekty, kterých se účastním Jsem nejvíce aktivní na polské Wikipedii, anglické Wikipedii a Commons, ale editoval jsem i na dalších polských a anglických projektech a několikrát i v jiných jazycích.
Jazyky, ve kterých přispívám Plynně mluvím polsky a anglicky a znám základy ruštiny a němčiny.
Odkaz(y) na seznam příspěvků pl.wikipedia, en.wikipedia, meta, commons
Prohlášení Přispívám jsem na Wikipedii a jiné projekty Wikimedia od února 2004 a udělal jsem více než 20 tisíc editaci (především) na polské a anglické Wikipedii a Wikimedia Commons. Na všech třech jsem správcem, na polské Wikipedii CheckUserem, na Commons byrokratem a stevardem Wikimedie. Byl jsem jedním ze zakládajících členů společnosti Wikimedia Polska. Upřímně jsem v posledních několika měsících nebyl tak aktivní v projektech Wikimedie, ale těším se na obnovení svých aktivit.

Momentálně studuji marketing a management na Wroclawské ekonomické univerzitě a pracuji jako anglicko-polský tlumočník na volné noze (pracoval jsem pro Microsoft a Adobe).

Chci, aby byla Wikipedia stále otevřená a svobodná, proto podporuji omezování užívání nesvobodného obsahu (např. obrázků fair-use) na minimum. Obecně také podporuji sesterské projekty Wikipedie, ale na druhou stranu myslím, že některé od začátku byly špatným nápadem, takže si nemyslím, že si všechny zaslouží stejnou úroveň pozornosti. Silně věřím v mnohojazyčnost a podporuji místní komunity a zapojení více lidí ze zemí mimo Spojené státy a Západní Evropu do záležitostí Wikimedie.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Ausir/questions

User:Danny

Uživatel Danny
Skutečné jméno Danny Wool
Na Wikimanii 2006
Bydliště St. Petersburg, Florida, USA
Věk 43
Uživatelská stránka (stránky) English Wikipedia.
Účastník projektů Wikimedia od konce 2001/registrován od začátku 2002
Projekty, kterých se účastním Aktivní na anglické Wikipedii a Wikisource, editoval jsem v mnoha dalších projektech (vč. rozbíhajícího se Wikijunior) a v různých jiných jazycích.
Jazyky, ve kterých přispívám Plynně anglicky a hebrejsky. Francouzsky tak, kolik jsem se naučil na střední škole v Ontariu v 70. letech.
Odkaz(y) na seznam příspěvků English Wikipedia, English Wikisource, Commons, Hebrew Wikipedia, Hebrew Wikisource.
Prohlášení Quis custodiet ipsos custodes?

V listopadu 2006 se Rada, zaměstnanci kanceláře a zástupci pobočky setkali na tři dny ve Frankfurtu, aby naplánovali budoucnost Nadace.

O sedm měsíců později, čeho bylo dosaženo? Pravda, počet zaměstnanců narostl, ale co je ještě akutnější: Kde je strategie získávání finančních prostředků? Kde je technický plán? Jaký je plán udržitelnosti? Mezinárodní expanze a partnerství mohou být vzrušující, ale role Rady je v soustředění se na centrální problémy, v ochraně základních kladů a v zajištění toho, že projekt zůstane mohutný a relevantní. Doufám, že se na to soustředím.

Jako registrovaný uživatel na Wikipedii od začátku 2002 jsem pomáhal vytvořit některé ze základních doporučení. Získal jsem peníze pro Nadaci a otevřel jsem dveře, aby peníze přicházely. Také jsem strávil téměř dvacet měsíců prací v kanceláři Nadace a důvěrně znám vnitřní mechanismy.

V osobním životě jsem pracoval v různých médiích v ziskovém i neziskovém sektoru a editoval jsem profesionálně tištěné encyklopedie. Jsem hrdý, že můžu prohlásit, že jsem stále ještě editorem v různých projektech.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Danny/questions

User:DragonFire1024

Uživatel DragonFire1024
Skutečné jméno Jason Safoutin
Já s novým účesem 20. června 2007.
Bydliště Buffalo, New York, Spojené státy
Věk 26
Uživatelská stránka (stránky) anglické Wikinews, anglická Wikipedia, anglické Commons.
Účastník projektů Wikimedia od Wikinews: 9. ledna 2006; Wikipedia: 21: ledna 2006; Commons: 14. ledna 2006
Projekty, kterých se účastním Wikinews, Wikipedia, Commons.
Jazyky, ve kterých přispívám anglicky
Odkaz(y) na seznam příspěvků wikinews:en:special:contributions/DragonFire1024, w:en:special:contributions/DragonFire1024, commons:special:contributions/DragonFire1024.
Prohlášení Jsem silně zabrán do en.Wikinews a také správce. Publikoval jsem skoro 450 článků na en.Wikinews od té doby, kdy jsem se tam zapojil v lednu 2006. Také jsem napsal několik rozhovorů exkluzivně pro Wikinews a byl jsem i jedním z vývojářů Wikinews Videa 2.0 a Wikinews Weather (BETA). Vytvořil jsem dvě propagační videa pro wikinews a jako první jsem organizoval a spustil Wikinews Weather (znovu po více než 2,5 letech), které je aktualizované a udržované mnou a dalším jedním uživatelem. Doufám, že nahrávání a vysílání Wikinews Vide a Wikinews Weather přitáhne na různé Wiki mnoho uživatelů.

Mým největším cílem pro všechny Wiki je pokusit se, aby uživatelé na nejrůznějších projektech pracovali na určitých problémech a myšlenkách společně a pomoci vyvinout nové cesty ke sběru informací a efektivnější cesty dodávky těchto informací světu.

Věřím, že všechny projekty Wikimedie by měly dostávat stejnou pozornost, pokud jde o pravidla, finance apod. a tato pravidla by měla odpovídat potřebám a cílům všech projektů kdekoli je to možné. Také se domnívám, že komunita každého projektu by měla být více zapojena do rozhodnutí Rady, které by drasticky změnily fungování projektu.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/DragonFire1024/questions

User:Eloquence

Uživatel Eloquence
Skutečné jméno Erik Möller
na Wikimánii v Bostonu 2006
Bydliště Berlín, Německo
Věk 28
Uživatelská stránka (stránky) na Metě, na en.wp, na de.wp, na Commons, na en.wikinews
Účastník projektů Wikimedia od prosince 2001
Projekty, kterých se účastním Wikipedia, Wikinews, Commons, Meta, mluvený Wikisource
Jazyky, ve kterých přispívám anglicky, německy (příležitostně)
Odkaz(y) na seznam příspěvků viz výše
Prohlášení Jako zvolený člen jsem byl v Radě devět měsíců (viz moje prohlášení z roku 2006). V té době jsem byl i výkonným tajemníkem Rady. Rada, do níž jsem vstoupil, prošla několika z nějvýznamějších změn v historii Nadace. Jako organizace jsme:
  • jasně definovali svůj cíl a vizi,
  • posílili své zaměření na svobodnou kulturu celoprojektovými a konzistentními licenčními pravidly,
  • rozšířili Radu dvěma místy pro komunitu, čímž jsme poprvé dali v Radě komunitě většinu,
  • vytvořili čestnou Poradní radu, se kterou se pravidelně konzultuje,
  • provedli největší finanční sbírku v historii Wikimedie,
  • zajistili řádnou revizi financí WMF, včetně vydání první auditované finanční zprávy,
  • podstatně rozšířili naši mezinárodní kancelář, včetně zahrnutí nového místa Koordinátora dobrovolníků, abychom mohli lépe pracovat s celosvětovou komunitou.

Pokrok na dalších frontách se zrychluje (licenční kompatibilita, instituční partnerství např. s Encyclopedia of Life, hledání stálého Výkonného ředitele, plány na příští finanční sbírku atd.) Doufám, že budu moci pokračovat ve své práci v těchto i v jiných oblastech. :-) Prosím viz "9 měsíců wikišílenství" pro osobnější náhled na čas dosud strávený v Radě a mé naděje pro budoucnost. Děkuji!

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Eloquence/questions

User:Frieda

Uživatel Frieda
Skutečné jméno Frieda Brioschi
Frieda v průběhu posledního výročního setkání WMI
Bydliště Řím, Itálie
Věk 30
Uživatelská stránka (stránky) Frieda, w:it:Utente:Frieda
Účastník projektů Wikimedia od 13. května 2003
Projekty, kterých se účastním Jsem nejvíce aktivní na it.wiki, it.wikt, it.source, ale editovala jsem také v jiných italských projektech, en.wiki, MetaWiki a FoundationWiki.
Jazyky, ve kterých přispívám it, en, umím trochu číst es a pt
Odkaz(y) na seznam příspěvků w:it:Speciale:Contributi/Frieda, Special:Contributions/Frieda, s:it:Special:Contributions/Frieda, commons:Special:Contributions/Frieda
Prohlášení Od května 2003 jsem zapojená do Wikipedie a dalších projektů WMF, jakožto první správkyně it.wiki. V červnu 2005 jsem byla jedním ze zakladatelů Wikimedia Italia a jejím prvním předsedou (stále ve funkci). Jsem byrokratem na it.wiki, it.news, it.source a it.wikt. Jsem (nepříliš aktivní) člen Komise speciálních projektů, správce OTRS a tiskový kontakt pro it.wiki.

Mám několik základních bodů a myšlenek:

  • Projekty WM musejí zůstat svobodné a otevřené
  • musíme sdílet své znalosti
  • WMF je celosvětová organizace
  • naše komunity jsou vzácné a různorodé zároveň
  • jako člen pobočky vidím každý den, jaké jsou problémy WMF: např. interní a externí komunikace, jistota, jaký je účel poboček, vztahy s komunitami, dary a sledování dárců...
  • podle svých zkušeností vyžaduje sdílení znalostí, že máte co sdílet - a to není tak jasné: svět je plný neznámých znalostí. Prvním krokem je pochopení těchto znalostí a jejich zpřístupnění.
  • Jsem přesvědčena, že WMF má investovat do podpory a umožnění dalšího zlepšení svých vlastních projektů vedle Wikipedie, hlavně do tvorby a růstu těchto projektů v znevýhodněných oblastech, např. v Africe.
  • WMF má enormní potenciál, dosud jen částečně využívaný. Doku WMF nebude mít dobře definovanou strukturu a organizační schéma, které zahrnuje Radu, Komunity a Pobočky, bude ji těžké ovládat.
  • Pobočky jsou pro Nadaci zásadní a musejí být správně užívány a silně podporovány.
Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Frieda/questions

User:Kate

Uživatel Kate
Skutečné jméno River Tarnell
Bydliště Oxford, Spojené království
Věk 23
Uživatelská stránka (stránky) User:Kate, w:en:User:Kate
Účastník projektů Wikimedia od 6. června 2004
Projekty, kterých se účastním en.wikipedia, meta
Jazyky, ve kterých přispívám en
Odkaz(y) na seznam příspěvků meta, en.wp
Prohlášení Jako členka Rady vrátím Nadaci jejímu hlavnímu účelu: Publikování uživatelsky editovatelné encyklopedie na internetu. Budu podporovat přemístění nebo zavření newikipedických projektů. Budu proti jakýmkoli pokusům Nadace vydat obsah v jiných formách, například knižně. Nicméně chápu, že zveřejňování našeho obsahu je důležité, aby byl přístupný širšímu publiku, včetně lidí bez přístupu k internetu. Ráda bych hledala další organizace jako partnery, abychom dosáhli tohoto cíle.

Chci zredukovat náklady na naprosté minimum, aby bylo co nejvíce našeho majetku využíváno k podpoře našich problémů s internetovým hostingem. Budu zkoumat další zdroje financování vedle uživatelských darů - jako granty, sponzorství a reklamu.

Budu zvyšovat naši technickou konkurenceschopnost různými prostředky, jako např. najímáním doplňkových technických zaměstnanců, a zajistím, abychom měli jasnou ideu, jak se budeme rozrůstat, abychom naplnili požadavky kladené naším obsahem.

Jsem vývojářkou MediaWiki a systémový správce Wikimedie od roku 2004, díky tomu mám myslím unikátní vhled do toho, jak naše organizace pracuje na technické úrovni a jaké změny jsou potřeba, abychom zajistili náš pokračující úspěch.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Kate/questions

User:Kim Bruning

Uživatel Kim Bruning
Skutečné jméno Kim Bruning
Bydliště Wijk en Aalburg, Nizozemsko
Věk 29
Uživatelská stránka (stránky) anglická wikipedie, (ústřední) (také mnoho na jiných projektech... )
Účastník projektů Wikimedia od první editace od 2001, pravidelně od ~2003
Projekty, kterých se účastním anglická wikipedie, někdy také oznámení na některých jiných.
Jazyky, ve kterých přispívám anglicky, nizozemsky, rozumím německy, na střední škole francouzština a latina.
Odkaz(y) na seznam příspěvků en
Prohlášení Ahoj, jmenuji se Kim Bruning. Jistým způsobem jsem zodpovědný za navrácení a udržení systému řešení sporů na enwiki. Nyní pracuji hlavně na procesu, někdy pomáhám při naléhavých případech. Také jsem kódoval a pomáhal s Omegawiki, která letos odstartovala.

Pro nadaci jsou důležité otázky každodenní správy, serverů a spojitosti. Myslím, že se na tom všichni shodneme, tak se podívejme na jinou otázku:

V současnosti je v různých projektech 700 wiki ve více než 250 jazycích. Komunikace mezi těmito wiki prakticky neexistuje, takže se lidé těžko mohou učit jeden od druhého.

Příklady:

  • Jedna wiki zabanovala správce z jiné wiki
  • Některé wiki neužívají konsensus
  • Jedna wiki má porušení pravidla o POV v zprávě o serveru
  • Mnoho wiki nikdy neslyšelo o pravidle Předpokládej dobrou vůli

Musíme také uvažovat o rozhovorech s jinými neziskovými organizacemi. Možná už se naučili, jak řešit věci, se kterými se zatím my potýkáme.

Takže každodenní správa a zlepšení interní a externí komunikace jsou věci, na kterých bych v příštích dvou letech chtěl pracovat. Pokud mi chcete pomoci, abych toho dosáhl, prosím volte mne, nebo mne kontaktujte, nebo obojí!

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Kim Bruning/questions

User:Kingboyk

Uživatel Kingboyk
Skutečné jméno Stephen Kennedy
Bydliště Gloucestershire, Spojené království
Věk 34
Uživatelská stránka (stránky) Main: anglická Wikipedia. Další: Wikipedie v jiných jazycích, Meta, Commons, Mediawiki, Wikislovník.
Účastník projektů Wikimedia od září 2005
Projekty, kterých se účastním Wikipedia En a jiné. Jsem také vývojář AutoWikiBrowseru.
Jazyky, ve kterých přispívám anglicky, velmi základní znalost francouzštiny
Odkaz(y) na seznam příspěvků En
Prohlášení Chci vidět silnější a demokratičtější Nadaci, lepší vedení dobrovolníků a pomoc pro ně a větší pozornost věnovanou našim základním cílům. Nadace potřebuje být silnější, pokud jde o její vize, její vedení komunity dobrovolníků, její značku a její zodpovědnost.

Jako člen Rady budu prosazovat plán našeho budoucího rozvoje. Soustředím se také na rozšíření našeho dosahu mimo Evropu a Severní Ameriku a zlepšení spolupráce a sdílení idejí mezi různými wiki. Máme se toho od sebe tolik naučit! Budu s respektem prosazovat svůj pohled, že všichni členové rady mají být zvoleni.

Jsem wikipedista dva roky. Jsem správce na anglické Wikipedii, vývojář AWB a spoluvytvořil jsem několik Nejlepších článků. Mam zkušenosti na úrovni podobné této roli, byl jsem členem Rady Studentské unie a Finanční komise na Brunel University. Žiji na malé farmě v Anglii.

Toto je zkrácená verze mého osobního prohlášení. Podle pravidel voleb jsem připravil soukromé osobní volební prohlášení, k jehož přečtení všechny voliče zvu. Děkuji.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Kingboyk/questions

User:Michael Snow

Uživatel Michael Snow
Skutečné jméno Michael Snow
Bydliště Seattle, Washington, USA
Věk 33
Uživatelská stránka (stránky) stránka na anglické Wikipedii
Účastník projektů Wikimedia od prosince 2003
Projekty, kterých se účastním Wikipedie, Meta (občas také Wikinews a Wikimedia Commons)
Jazyky, ve kterých přispívám angličtina (příležitostně francouzština a němčina)
Odkaz(y) na seznam příspěvků anglická Wikipedie, Meta (na některých jiných projektech, kde pracuji, nejsem zaregistrovaný)
Prohlášení Mám respekt k tomu, čeho Nadace Wikimedia zatím dosáhla s omezenými zdroji a mnoha silami, které tomu věnovala. Chci vyplnit některé mezery a změnit ji v lépe fungující organizaci. Finance jsou stálým problémem, protože Wikimedia musí získat více peněz a najít nové zdroje dárců. Využití hodnoty obchodní značky může pomoci při zajišťování prostředků, ale k tomu se musí přistupovat opatrně, aby se zachovala neutralita a také ochnánily značky před zneužitím zvenčí. Vztahy ke všem projektům a jejich rozmanitým účastníkům musejí být kultivovány. Rada musí pozorně naslouchat, aby mohla odrážet vůli komunity, a ne jen nejhlasitější hlasy.

Kromě práce na článcích Wikipedie má zkušenost s Wikimedií pokrývá různé oblasti. Mnozí možná poznávají mé jméno, protože jsem spustil The Wikipedia Signpost na začátku roku 2005. Přestože nebyl zamýšlený jako univerzální zdroj zpráv o záležitostech Wikimedie, je snad stejně užitečný jako jakýkoli jiný zdroj a má mnoho čtenářů z jazyků a projektů mimo anglickou Wikipedii. Moje další zapojení do Wikimedie zahrnuje práci předsedy Výboru pro komunikaci. Jako právník jsem také občas radil Nadaci Wikimedie, pokud její záležitosti odpovídaly mým schopnostem pomoci. Věřím, že chápu zadání a mohu Radě přinést cennou perspektivu.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Michael Snow/questions

User:Mindspillage

Uživatel Mindspillage
Skutečné jméno Kathleen Walsh
Bydliště Herndon, Virginia, USA (předměstí Washingtonu, D.C.)
Věk 24
Uživatelská stránka (stránky) en.wikipedia, en.wikinews, meta, nadace
Účastník projektů Wikimedia od června 2004
Projekty, kterých se účastním anglická Wikipedia, anglické Wikinews, Meta, omezená účast na různých jiných projektech.
Jazyky, ve kterých přispívám anglicky, základní španělsky
Odkaz(y) na seznam příspěvků en.wikipedia, en.wikinews, meta
Prohlášení Objevila jsem Wikipedii v roce 2004 a rychle jsem začala psát o klasické hudbě a přemýšlela o tom, jaký druh bláznivého člověka strávil na ní tolik času. O rok později jsem byla v OTRS, tiskový kontakt a zakládající člen Komise pro komunikaci; v prosinci 2006 jsem pak byla začleněna do Rady.

Nyní jsem v právnické škole, kde pracuji v právnickém a ekonomickém časopise. Také jsem asistentka v neziskovém projektu online právnického vzdělávání a hudebnice v oboru vážné hudby.

V Radě jsem se zabývala záležitostmi týkajícími se licenční politiky, svobodného obsahu a obhajoby svobodné kultury, public relations a strategických rozhodnutí jako jsou zhodnocování značky a partnerství; doufám, že budu moci pokračovat v těchto otázkách za konec mého krátkého funkčního období, které jsem zatím absolvovala.

Mým cílem je, aby Rada jednala s dlouhodobou vizí své mise a nepodnikala kroky, které by mohly WMF v budoucnosti kompromitovat. K tomu musíme mít jasný obraz o tom, jaké jsou naše hodnoty a cíle, a musíme udržet náš závazek být svobodným zdrojem tak, aby obsah nepotřeboval WMF ke svému přežití. Kromě toho si představuji, že navážeme partnerství s podobně zaměřenými organizacemi, abychom mohli naše poselství šířit za rozsah toho, co může dělat sama Wikimedia.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Mindspillage/questions

User:Oscar

Uživatel Oscar
Skutečné jméno Oscar van Dillen
Bydliště Rotterdam, Nizozemsko
Věk 49
Uživatelská stránka (stránky) User:Oscar, foundation:User:Oscar, commons:User:Oscar, nl:User:Oscar, de:User:Oscar, en:User:Oscar, es:User:Oscarami, fr:User:Oscar, it:User:Oscar, tr:User:Oscar, zh:User:Oscar, and more; also pages on dutch language wikibooks, wikinews among others.
Účastník projektů Wikimedia od února 2004
Projekty, kterých se účastním v zásadě mnoho, ale většinu svých editací jsem udělal na nlwikipedia a metawiki
Jazyky, ve kterých přispívám plynně mluvím nizozemsky, anglicky, německy a francouzsky a více nebo méně umím mluvit i dalšími jazyky, ale většina mých příspěvků je v nizozemskojazyčných projektech a na metawiki.
Odkaz(y) na seznam příspěvků některé odkazy na projekty, na kterých edituji nejvíce: nlwikipedia editace, nlwikipedia logy, metawiki editace, metawiki logy, nlwikimediawiki editace, nlwikimediawiki logy, but also enwikipedia editace, commonswiki editace...
Prohlášení jsem profesionálním skladatelem a učitelem na rotterdamské konzervatoři, ve své profesionální kariéře jsem byl také několik let prozatimním manažerem. od prosince 2006, kdy jsem byl doplněn jako komunitou zvolený člen do tehdy rozšířené správní rady, jsem měl tu čest odsloužit si šestiměsíční funkční období (viz podrobnější vysvětlení). začínal jsem jako běžný uživatel, v květnu 2004 jsem se stal správcem na nlwiki, v dubnu 2005 na metě a od června 2005 jsem stevard; byl jsem zakládajícím členem a prvním předsedou wikimedia nederland, členem nyní nečinné komise zvláštních projektů a nyní předsedám auditorské komisi. snažil jsem se být v kontaktu s co nejvíce věcmi, které probíhají v projektech, což pro zaměstnaného člena rady není jednoduchá práce.

na frankfurtském setkání v roce 2006 (viz mou zprávu) jsem přirovnal wikimedii ke slonu na hliněných nohách, to byla moje největší obava a zájem: konsolidovat organizaci dobrovolníků (jako jsem já) s jádrem nově najatých odborníků, což podporuje náš další růst do budoucna a zachování nezávislosti organizace. protože je toho dosaženo jen částečně, rád bych dál přispíval k dalším krokům, které by zlepšily náš růst a dosah, naši kvalitu a stabilitu, naši nezávislost a odpovědnost.

věřím, že jsme ve skutečnosti nová generace "encyklopedistů" 21. století, která sbírá víc než jen vědomosti: edito ergo sum (citace).

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Oscar/questions

User:UninvitedCompany

Uživatel UninvitedCompany
Skutečné jméno Steve Dunlop
Bydliště Minneapolis, Minnesota, USA
Věk 41
Uživatelská stránka (stránky) meta, en, commons
Účastník projektů Wikimedia od 27. března 2003
Projekty, kterých se účastním Wikipedia, Meta, s menším zapojením do commons a Wikibooks
Jazyky, ve kterých přispívám English
Odkaz(y) na seznam příspěvků en, meta
Prohlášení Zapojený jsem už déle než čtyři roky a zastával jsem mnoho dobrovolných funkcí na ENWP a u Nadace. Nejznámější jsem až do mého nedávného zvolení do arbitrážního výboru ENWP pravděpodobně byl svou prací na OTRS. Pracuji jako manažer vývoje softwaru a jsem také poloprofesionální hudebník.

V zásadě je cílem mé kandidatury přinést do Správní rady a každodenních operací nadace vyšší úroveň profesionalismu. Nadace potřebuje přitáhnout velké dárce, aby udržela svou solventnost bez potřeby uchýlit se k reklamě. K tomu, aby přitahovala velké dárce, musí být vedení nadace od nejvyšších příček profesionální a zodpovědné a musí být schopné sladit unikátní hodnoty projektů s očekáváními dárcovské komunity. To bude znamenat změny stanov, aby měli dárci jistotu, že i budoucí členové rady budou dostatečně kvalifikovaní. Také to bude vyžadovat zatraktivnění pozice výkonného ředitele tak, abychom pro ni získali špičkově nadanou osobnost, jakou potřebujeme. To bude znamenat větší delegaci úkolů a radu, která více vede, než koná. Moje práce jako člena Správní rady by byla zaměřena téměř výhradně na tyto změny.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/UninvitedCompany/questions

User:WarX

Uživatel WarX
Skutečné jméno Artur Jan Fijałkowski
Já ozdobený kytkami od kamaráda, z roku 2006 z dnů Mikołówa
Bydliště Mikołów, Polsko
Věk 23
Uživatelská stránka (stránky) w:pl:user:WarX, commons:user:WarX, pl:chapter:user:WarX
Účastník projektů Wikimedia od 17. ledna 2005
Projekty, kterých se účastním pl.wiki, commons
Jazyky, ve kterých přispívám pl, en
Odkaz(y) na seznam příspěvků pl.wiki, commons
Prohlášení Do projektů Wikimedia přispívám téměř 2,5 roku. Za tu dobu jsem udělal tisíce editací a smazání na commons i na pl.wiki. Poslední dobou je počet mých přímých příspěvků do projektů malý, získávám totiž pro různé akce (jako je festival Metalmania) akreditace pro fotografy z našich projektů, což zabírá mnoho času. V prosinci 2006 jsem byl zvolen jako člen rady sdružení Wikimedia Polska. Jsem autorem Wikimedia Community Logo, používaného jako logo pro projekt Planet Wikimedia . Pokud bych byl do rady zvolen, mým cílem by bylo zvýšit její povědomí o postkomunistických zemích, které nejsou tak bohaté jako západní země, jejichž představitelé mají v současné radě převahu.
Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/WarX/questions

User:Yann

Uživatel Yann
Skutečné jméno Yann Forget
Já v rikše, Ahmadábád, Indie, leden 2007
Bydliště Annemasse, Francie
Věk 42
Uživatelská stránka (stránky) fr.wiki, en.wiki, Commons, en.wikisource, fr.wikisource
Účastník projektů Wikimedia od 24. prosince 2002
Projekty, kterých se účastním Wikipedie (fr, en, hi, gu), Commons, Wikisource (fr, en, sa, hi), Wikislovník (fr, hi, gu)
Jazyky, ve kterých přispívám fr, en (3), hi (2), gu (1)
Odkaz(y) na seznam příspěvků fr.wiki, commons, Wikisource
Prohlášení Jsem zapojen do projektů Wikimedia od prosince 2002 (4,5 roku), působím hlavně na Wikipedii, Wikislovníku, Commons a Wikisource. Jsem jeden z prvních přispěvatelů do Wikisource ještě z dob, kdy se mu říkalo Projekt Sourceberg. Jsem správce zhruba na tuctu projektů Wikimedia a od června 2005 i steward. V listopadu 2003 jsem navrhl založení pobočky Wikimédia France a v letech 2004-2005 jsem byl jejím tajemníkem.

Jsem počítačový odborník, který se od roku 1998 zaměřuje na svobodný software. Předtím jsem 10 let pracoval v nevládních organizacích na humanitárních, sociálních a kulturních projektech. Rád bych přispěl svou zkušeností z neziskových organizací a hnutí svobodné kultury do běhu nadace Wikimedia. Rád bych, aby byla nadace vlivnou organizací, aby mohla šířit svobodné vědění po celém světě. Mým hlavním vkladem by byla práce na finanční nezávislosti nadace.

Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/Yann/questions

User:^demon


Uživatel ^demon
Skutečné jméno Michael "Chad" Horohoe
Bydliště Richmond, Virginie, USA
Věk 19
Uživatelská stránka (stránky) Na anglické Wikipedii
Účastník projektů Wikimedia od 23. února 2005 (ale nějakou dobu, zhruba od začátku roku 2004, jsem editoval anonymně)
Projekty, kterých se účastním anglická Wikipedia, Wikimedia Commons pro transwiki práci.
Jazyky, ve kterých přispívám anglicky, na základní úrovni francouzsky
Odkaz(y) na seznam příspěvků Na anglické Wikipedii
Prohlášení Wikipedie je absolutně fenomenální věc. Nadace Wikimedia existuje k tomu, aby poskytovala Wikipedii a jejím mnoha sesterským projektům jak finanční, tak infrastrukturní zázemí. Je třeba si uvědomit, že v radě potřebujeme lidi, kteří chápou, k čemu tu jsme - k poskytování co největšího množství svobodně licencovaného obsahu co největšímu množství lidí, v jejich rodném jazyce. Správní rada by měla, ne, potřebuje mít lidi, kteří se co nejvíce ztotožňují s tímto hlavním principem. Jako člen rady bych se snažil využívat své manažerské dovednosti, technické know-how a mou schopnost komunikace. Nikdo z nás nesmí být tak hrdý, aby se nezastavil a nepožádal o pomoc - ať už zvnějšku, od vývojářů, místních správců, či dokonce každodenních přispěvatelů, registrovaných nebo anonymních. Lidé ve na vyšších stupních hiearchie nadace mohou někdy ztratit povědomí o klíčové politice, kterou jsem zmiňoval výše. To, slibuji, nikdy neudělám.
Dotazy pokládejte zde Board elections/2007/Candidates/^demon/questions

Pravidla pro kandidáty

Tento text je překladem oficálního anglického textu. V případě odlišností či nejasností se za závazný považuje anglický originál.

Kandidáti do správní rady by měli na této stránce nejpozději do 23. června 2007, 23:59 UTC zveřejnit své prezentace. Tři z nich budou zvoleni na funkční období končící v červnu 2009.

Kandidovat může každý uživatel, který má (na jednom účtu) více než 400 editací na nejméně jednom projektu Wikimedia a jeho první editace proběhla více než rok před 1. červnem 2007, 00:00 UTC. Kandidáti také musí mít nejméně 18 let a musí zveřejnit svou totožnost. Z právních důvodů není možné zastávat pozici v radě anonymně. Kandidáti by si měli být vědomi povinností člena rady (vizte FAQ) a také toho, že z definice stanov Wikimedia Foundation není členství v radě placená pozice.

Kromě výše uvedených požadavků musí také kandidát získat na stránce Board elections/2007/Endorsements určitý počet schvalovacích hlasů.

Aby bylo možné potvrdit totožnost kandidátů, musí mít na metě aktivovanou možnost zasílání e-mailů. V opačném případě budou diskvalifikováni.

Kandidáti budou požádáni, aby svoji totožnost plně prokázali některému ze členů volební komise nebo jiné určené osobě; prokazovat identitu nemusí kandidáti, kteří kandidovali v některých z předchozích voleb do správní rady. Kandidáti budou kontaktováni ohledně podrobností. Jména kandidátů, jejichž identita byla potvrzena, budou zvýrazněna tučným písmem.

Pravidla pro prezentace kandidátů jsou:

  • Prezentace by ve svém původním jazyce neměla přesáhnout délku 1200 znaků. Volební komise se bude snažit zajistit překlad prvních 1200 znaků do co nejvíce jazyků.
  • Kandidáti mohou jako doplnění ke své prezentaci na zvláštní stránků napsat také jejich volební program. Odkaz na něj může být v prezentaci uveden.
  • Kandidáti mohou individuálně kontaktovat překladatele s žádostmi o překlad. O pomoc je možno žádat na diskusi Babylon, případně jinými cestami; více informací vizte na stránce Translation.

Zkopírujte níže uvedený vzor a vyplňte uvedené údaje. Aby se předešlo zvýhodňování některých kandidátů na úkor ostatních, řaďte prosím kandidatury podle jména na základě abecedního algoritmu řazení Unicode.

Jako nápověda může být užitečné doporučení pro prezentaci, ale nezapomeňte, že se jedná o neoficiální dokument shrnující názory členů volební komise. Uvědomte si také, že překlady prezentací tvoří dobrovolníci a jejich přesnost není zaručena. Volební komise se však bude snažit zajistit jejich co největší kvalitu.

Nakonec prosím uveďte své jméno a seznam všech jazyků, ve kterých jste kandidaturu napsal(a), do sekce #Rychlý přehled kandidátů.

Příklad

Vložte informace o sobě na podstránku Board election/2007/Candidates/VAŠE_UŽIVATELSKÉ_JMÉNO/cs a vložte odkaz na ni do šablony Template:Board elections/2007/Candidates. To ji automaticky přidá sem do sekce prezentace kandidátů. Podstránku vyplňte dle následujícího příkladu:

=== [[User:Uživatelské jméno|]] ===

{{Board candidate 2007/cs
|username=       uživatelské jméno
|real name=      skutečné jméno
|location=       bydliště
|age=            věk
|userpages=      odkazy na uživatelské stránky v dalších projektech
|joined=         odkdy přispívám do projektů Wikimedia
|projects=       projekty, kterých se účastním
|languages=      jazyky, ve kterých příspívám
|contribs=       odkaz(y) na seznam přispěvků
|image=          má fotografie (dobrovolné)
|statement=      kandidátské prohlášení
}}