Enquête over de wensenlijst van de gemeenschap/FAQ/Archief

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Community Wishlist Survey/FAQ/Archive and the translation is 100% complete.

Wie gaat er aan al deze wensen werken?

Het Community Tech team is verantwoordelijk voor het onderzoeken en behandelen van zoveel populaire wensen als mogelijk uitvoerbaar is. Als er een wens is waaraan we niet kunnen werken, omdat het niet haalbaar is of omdat er een andere groep aan werkt, dan leggen we uit wat er is gebeurd.

Als de tijd het toelaat zal het Community Tech ook werken aan projecten die niet in de top zaten of voor kleinere doelgroepen gebruikers van belang zijn, dat zijn dan vaak wensen die niet in de top kunnen komen. Dit is van toepassing op een combinatie van campagne- en programma-organisatoren, GLAM-deelnemers, stewards en CheckUsers en mensen die aan kleinere projecten of talen werken. We hebben nog niet vastgesteld welke wensen we zullen kiezen; hierover zullen we in het nieuwe jaar overleggen.

Sommige van deze wensen staan, of zullen staan, op de planning van onze collega's van de WMDE Technische wensen team, of op de planning van andere Wikimedia Foundation productteams.

Hoe kan ik updates krijgen over de voortgang?

Er zijn verschillende manieren!

  • U kunt zich abonneren op de Community Tech nieuwsbrief om periodiek een melding over de voortgang van deze wensen te ontvangen.
  • Er worden project pagina's aangemaakt voor elke van de top wensen, die u op uw volglijst kunt plaatsen. We werken deze bij wanneer er vooruitgang plaatsvind. Vragen en suggesties kunnen op de overlegpagina van het project worden geplaatst.
  • Als u bekend bent met het Phabricator ticketing systeem, de hoofdtaak van Phab bij elke wens wordt genoteerd op de resultaatpagina. U kunt u aanmelden voor wijzigingen van deze tickets.
  • Als laatste kunt u ook de Community Tech pagina volgen voor updates.

Kan ik een wens van vorige jaren opnieuw indienen?

Ja, u kunt wensen van vorige jaren opnieuw indienen wanneer deze niet in de top gestemd zijn. Als een wens in de top gestemd is en door het Community Tech team is afgewezen, komt het niet in aanmerking, tenzij het significant is aangepast.

Wat als mijn voorstel belangrijker is dan sommige wensen in de top?

Dat kan. De enquête over de wensenlijst van de gemeenschap is geen exacte wetenschap; het is een analyse van enthousiasme. Maar dit is niet het einde van uw voorstel — zoals gezegd, zijn er veel verschillende mensen die dit jaar aan project werken. Als uw voorstel hoog gescoord heeft, maar niet hoog genoeg, dat is dat een mogelijkheid om het idee op een andere plaats te verdedigen.

Het Community Tech team kan niet alle prachtige voorstellen in deze jaarlijkse enquête uitvoeren, we proberen het wel! Blijf praten over uw ideeën, beveel de hulpmiddelen aan die u voor uw project nodig heeft. Onze Wikimedia wereld is bevat veel slimme en actieve mensen die zaken willen aanpakken en problemen willen oplossen. U heeft nu een lijst mensen die in uw idee geloven.

Waarom zijn er voorstellen in de top die alleen voor sommige talen gelden?

De Wikimedia beweging is globaal en het is belangrijk voor ons team om internationaal te denken. We proberen de projecten waaraan we werken op zoveel mogelijk talen en projecten toe te passen. Mensen die Engels spreken hebben een luide stem in onze beweging en de Engelstalige projecten krijgen veel aandacht. We zijn blij dat de wensenlijst enquête een manier is om aandacht te krijgen voor mensen op andere projecten.

Is het niet beter om beslissingen te maken via gesprekken met andere bewerkers, in plaats van stemmen?

Beslissingen op onze wiki's worden vaak gemaakt door overeenstemming te bereiken met overleg. Dit is vaak effectief en een belangrijk onderdeel van wie we zijn. Maar soms, luide en aanhoudende stemmen kunnen andere ideeën overstemmen en het is fijn om ruimten te hebben waar een andere combinatie van stemmen kan worden gehoord.

Hoe kan ik dingen wijzigen voor volgend jaar?

Als u een voorstel hebt om het proces te verbeteren, laat ons dat dan weten op de overlegpagina van de enquête. We hebben het graag over uw ideeën!