Wikimedia Foundation elections/2022/Candidates

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Candidates and the translation is 58% complete.
Outdated translations are marked like this.

Гласови Викимедијине заједнице ће попунити два места у Одбору 2022. Ово је прилика да се побољша заступљеност, разноликост и стручност Одбора као тима.

Shortlisted candidates list

Кандидати

All accepted applications:

Applications not accepted

Изјаве кандидата

Кандидати ће одговорити на доленаведена саопштења у својим пријавама. Изјаве кандидата су ограничене на број речи наведен у даљем тексту, што укупно износи 1400:

  • Уводна иѕзјава / Сажетак пријаве.

(до 150 речи)

  • Доприноси Викимедија пројектима, чланство у Викимедија организацијама или подружницама, активности у улози организатора Викимедија покрета или учествовање са организацијом која је савезник покрета Викимедија. (највише 100 речи)
  • Стручност у областима које Одбор навео као потребне. (највише 150 речи)
    1. Организациона стратегија и управљање
    2. Технологија платформе на нивоу предузећа и/или развој производа
    3. Јавна политика и право
    4. Наука о друштвеним подацима, анализа великих података и машинско учење.
  • Проживљена искуства у свету. Посебно смо заинтересовани да сазнамо о вашим искуствима у регионима Африке, Јужне Азије, Источне и Југоисточне Азије и Пацифика и Латинске Америке и Кариба. Верујемо да би искуство у овим регионима могло да помогне да се прошири способност одбора да испуни циљ стратегије покрета, а то је правичније учешће. Наравно, схватамо да и друга искуства могу дати важан допринос. (највише 250 речи)
  • Одлично познавање других култура и региона, и језика који није ваш матерњи. Интеркултурална свест помаже у изградњи мостова у нашој мултикултуралној заједници. (највише 250 речи)
  • Искуство заговорника стварања сигурних и колаборативних простора за све и/или искуство у ситуацијама или контекстима цензуре, репресије или других напада на људска права. (највише 250 речи)
  • Искуство у вези са групом (или искуство члана групе, у мери у којој желите то да поделите) која се суочила са историјском дискриминацијом и недовољном заступљеношћу у структурама моћи (укључујући, али не ограничавајући се на касту, расу, етничку припадност, боју коже, национално порекло, националност , родни идентитет, родно изражавање, сексуалну оријентацију, године, религију, језик, културу, образовање, способности, приходе и окружење). (највише 250 речи)

Комитет за анализу

Комисија за анализу ће оцењивати кандидате златним, сребрним и бронзаним оквиром. Овај рејтинг ће се користити за пружање доприноса придруженим организацијама када планирају своје гласање. Детаљи евалуације сваког кандидата неће бити објављени.

Након што подружнице одаберу шест кандидата, оцене сваког од њих биће објављене како би се заједници омогућио информисан избор и гласање. Овај процес има за циљ да пронађе најбољу равнотежу између дељења корисних информација и смањења непотребног излагања кандидата.

Питања из заједнице

Кандидати традиционално одговарају на питања која долазе из заједнице. Позивамо заједницу да своја питања поставља од средине јула до почетка августа 2022. Изборна комисија ће у наредним недељама објавити детаљне информације о процесу постављања питања.

Video answers to community questions

English-language transcripts of these videos.

The total running time of the videos is 53:24; the total wordcount, just over 7300 words. If you can read at over 130 words per minute (~pre-teen-level), reading will be faster.

Период кампање

Период кампање је време када се припремате за гласање. Бирачи ће сазнати више о кандидатима читајући изјаве које су дали у својим пријавама, присуствовањем на догађајима где могу да чују обраћање кандидата, као и кроз њихове одговоре на питања заједнице.