Educació/Notícies/Febrer 2024/Dos nous cursos en Estudiants escriviu a la Viquipèdia a partir d'aquest febrer

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Dos nous cursos en Estudiants escriviu a la Viquipèdia a partir d'aquest febrer

Summary: Els nous programes centrats en l'educació en mitjans de comunicació van començar el febrer de 2024 a la Universitat Charles de Praga i a l'escola secundària professional de Luhačovice.

Curs universitari d'alfabetització mediàtica per a futurs bibliotecaris

El Departament de Biblioteconomia i Ciències de la Informació de la Universitat Charles es va inspirar en un departament similar de la Universitat Masaryk de Brno, així que van decidir començar el seu propi curs. Els estudiants escriuen articles de la Viquipèdia relacionats amb l'alfabetització mediàtica i, per descomptat, descobreixen com escriure articles enciclopèdics.

Els tallers de secundària van començar a l'escola professional de Luhačovice

Una altra situació va sorgir a Luhačovice. Després de la sol·licitud de finançament de l'Open Society Fund (OSF), l'escola professional de Luhačovice va obrir una sèrie de tallers dirigits a l'alfabetització mediàtica. Anděla Krumpholcová va convidar Pavel Bednařík, tutor en cap i professor de WMCZ, a ensenyar i assessorar els estudiants per escriure articles relacionats amb els mitjans de comunicació a la Viquipèdia. La lliçó d'obertura va tenir lloc el dimecres 28 de febrer de 2024.

La sèrie d'articles estarà a punt l'abril de 2024, després de consultes i comentaris.