Educació/Notícies/Febrer 2024/Setmana de l'Educació Oberta 2024 a Mèxic

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Education/News/February 2024/Open Education Week 2024 in Mexico and the translation is 100% complete.

Setmana de l'educació oberta 2024!

Summary: Com a part de la Setmana de l'Educació Oberta 2024, Wikimedia Mèxic s'enorgulleix d'anunciar que ha col·laborat amb la Universitat Autònoma de Nuevo Leon (UANL) un any consecutiu més.
Programa d'educació de Wikimèdia Mèxic
Social Media channels or hashtags: #WikipediaEsParteDeLaEducación #FaPsiUANL #OEWeek24

Els esdeveniments previstos per als dies 6 i 7 de març estan relacionats amb el tema Desafiar els mites de l'aprenentatge i explorar la intel·ligència artificial. El tema té sentit perquè en un món digital, on hi ha una gran quantitat d'informació que s'intercanvia constantment, la nostra aliança obre les portes a un debat interessant i necessari en el qual es barregen el compromís acadèmic de la UANL i el moviment Wikimèdia.

Entre les diferents sessions previstes per als dos dies, José Reyes, Coordinador del Programa Educatiu de Wikimèdia Mèxic, parlarà de coneixement obert i Viquipèdia, a més d'impartir un taller d'edició de l'Enciclopèdia.

Per la seva banda, la Dra. Jackeline Bucio, sotsdirectora de l'àrea de Batxillerat a Distància (B@UNAM) i Cursos Massius Oberts Online (MOOC), de la Coordinació de la Universitat Oberta, Innovació Educativa i Educació a Distància (CUAIEED) de la UNAM i portaveu d'educació de la junta de Wikimèdia Mèxic, impartirà una conferència sobre intel·ligència artificial generativa i coneixement obert.

Amb l'interès de col·laborar amb l'educació oberta, les activitats conclouran amb una Viquimarató sobre l'aprenentatge de mites, a través de la qual la Viquipèdia i altres projectes de Wikimèdia s'enriquiran amb l'experiència i coneixement de la comunitat UANL, mitjançant l'edició i creació de continguts rellevants, així l'enfortiment de l'aprenentatge col·laboratiu i la importància de disposar d'informació verificada.

Com a resultat, la comunitat en el seu conjunt es beneficiarà de l'ampli ventall de recursos educatius disponibles a la Viquipèdia, reiterant així la importància de l'educació oberta i accessible.

Aquesta associació no només enforteix els llaços entre l'acadèmia i la comunitat en general, sinó que també posa les bases per a una cultura de col·laboració, respecte i valoració per l'intercanvi de coneixement a nivell global. En un món cada cop més interconnectat, la col·laboració entre Wikimèdia Mèxic i UANL representa un model inspirador de com les institucions educatives i els projectes col·laboratius en línia poden unir-se per enriquir l'aprenentatge i fomentar l'intercanvi d'idees en benefici de totes les persones.

La transparència i l'accés obert a la informació, promoguts per tots els projectes de la Fundació, s'alinea perfectament amb la missió de la UANL de promoure l'aprenentatge continu, l'intercanvi d'informació i la col·laboració global en benefici de la societat.

Descobrim el poder transformador de l'educació oberta