Ordinær generalforsamling den 26. september 2009/Beretning

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Bestyrelsens beretning til Wikimedia Danmarks generalforsamling 26. september 2009[edit]

Bestyrelsen har i den forløbne periode arbejdet med en række projekter, der alle har haft mere eller mindre fokus på at komme i gang:

  • Vi blev den 3. juli godkendt som chapter og er dermed officielt Wikimedia Foundations ”stemme” i Danmark.
  • Efterfølgende gik vi i dialog med Hane Jørn Storgaard Andersen om overtagelse af domænet wikimedia.dk, og den proces nåede vi i mål med i denne uge (der var lige noget ferie, der skulle overstås) – nu skal vi så bare få domænet hostet et sted og producere noget indhold.
  • Vi har desuden været i dialog med Creative Commons Danmark og i forbindelse med Kulturnatten vil vi kaste os ud i noget, der nok kommer til at ligne en fotojagt sammen med et åbent hus/træf hos Social Square, hvor der bliver chance for at diskutere fri og åbne medier.
  • I forhold til de fri licenser er der i pressen en del, der trænger til oplysning eller opdragelse – det er ikke helt få nyheder, der er illustreret med et billede fra Wikimedia Commons, men hvor rettighederne er skrevet forkert; typisk bare ”Foto: Wikimedia Commons” i stedet for at nævne skaberen af værket. Som regel er medierne glade for at få krediteringen bragt i orden.

Længere ude i fremtiden har vi ideer til et møde mellem de nordeuropæiske chapters om finansiering af wikimedia-arbejde og public outreach, ligesom vi vil have fat i diverse organisationer, der har samlinger, såsom lokalhistoriske arkiver, firmaer, museer og biblioteker – et segment, som Wikimedia Australia har haft held med at få i tale i GLAM-WIKI-projektet.

Vi er også så småt i gang med at få stablet Wikiwednesday på benene – arrangementer, hvor man samles et sted med internetadgang og skriver på wiki-artikler – sammen og hver for sig, og med muligheden for live at hjælpe hinanden.

Endelig har vi diskuteret et rekrutteringsdrive (primært) for Wikipedia - evt. et kursus, men det er vi ikke kommet ret langt med.